Gehaktschotel met appel, sperziebonen & bloemkoolrijst
Gehaktschotel met appel, sperziebonen & bloemkoolrijst
496kcal Per persoon
28g Eiwitten
38g Kh
25g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 appel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 50 ml kookzuivel
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen in ruim water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt samen met de ui toe en rul dit gaar. Voeg dan de appel, kerriepoeder en kaneel toe en bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens de kookzuivel toe, roer door en laat dit een paar minuten op zacht vuur doorkoken.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Giet de sperziebonen af en deze toe aan het gehakt. Roer alles door elkaar.
- Serveer de romige gehaktschotel met de bloemkoolrijst in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Deze gehaktschotel is ook lekker met een (stukje) fijngesneden rood pepertje erdoor.