Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gehaktschotel met appel, sperziebonen & bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Gehaktschotel met appel, sperziebonen & bloemkoolrijst
496kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
38g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 50 ml kookzuivel
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen in ruim water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt samen met de ui toe en rul dit gaar. Voeg dan de appel, kerriepoeder en kaneel toe en bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens de kookzuivel toe, roer door en laat dit een paar minuten op zacht vuur doorkoken.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Giet de sperziebonen af en deze toe aan het gehakt. Roer alles door elkaar.
  6. Serveer de romige gehaktschotel met de bloemkoolrijst in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze gehaktschotel is ook lekker met een (stukje) fijngesneden rood pepertje erdoor.