Gehakttaart met tomaat

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 40 minuten
  • 2 personen
345kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 gele puntpaprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
  • 1 ei
  • 300 gram rundertartaar, biologisch
  • 30 gram Brinta
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 8 cherry tomaten
  • ½ eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Biologische tartaar bevat minder vet dan gewone tartaar, slechts 5%. Dit maakt de tartaar heel geschikt voor het maken van een gehakttaart zonder deegbodem, omdat er tijdens het bakken in de oven geen vet uit het gehakt loopt en de taart daardoor goed stevig blijft. Ook de kruidige smaken komen met deze magere tartaar beter naar voren.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in piepkleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Breek het ei en vang het eiwit in een kommetje op.
  3. Maak in een kom de tartaar met een vork los en strooi de Brinta met de paprikapoeder en wat zout en versgemalen peper erover. Voeg het eiwit, de bosui, paprika en Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Kneed het gehakt tot het wat plakkerig wordt.
  4. Verdeel het gehakt in de taartvorm en druk het gelijkmatig aan.
  5. Halveer de tomaatjes en druk ze met de snijkanten naar boven in het gehakt. Bestrijk het gehakt en de tomaten dun met olie. Strooi er wat zout en versgemalen peper voer.
  6. Bak de gehakttaart in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
  7. Snijd de gehakttaart aan tafel in stukken.

Tip van FitChef

1. Lekker met volkoren couscous en sperziebonen.
2. Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en laat een reep bakpapier aan 2 kanten uit de vorm steken. Zo kun je de gehakttaart na het bakken makkelijk uit de vorm halen.