Gele bloemkoolrijst met kip & kikkererwten stoofpot
Gele bloemkoolrijst met kip & kikkererwten stoofpot
435kcal Per persoon
43g Eiwitten
32g Kh
15g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram kipfilet
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 50 gram spinazie
- 100 gram bloemkoolrijst
Zin in een heerlijke en verwarmende maaltijd? Deze gele bloemkoolrijst met kip en kikkererwten stoofpot is het antwoord! De smaak is verrukkelijk, het is makkelijk om te maken en het zit toch boordevol gezonde eiwitten. Probeer eens wat te experimenteren met de kruiden en specerijen. Zo smaakt bijvoorbeeld kaneel hier verrassend lekker bij, net als verse gember. Je kan natuurlijk ook kant-en-klare kruidenmixen als garam masala kopen, maar hoe leuk is het om je eigen favoriete mengsel te maken?
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe en laat dit 7 minuten doorsudderen. Voeg als laatste de spinazie toe en laat meekoken tot de spinazie slinkt.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de bloemkoolrijst en kurkuma aan toe en kook 2 minuten.
- Serveer de stoofpot met de gele bloemkoolrijst in een diep bord of kom. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Snipper wat verse peterselie of koriander over deze kip- en kikkererwtenstoofpot!