Gele bloemkoolrijst met tempeh & pittige snijbonen
Gele bloemkoolrijst met tempeh & pittige snijbonen
480kcal Per persoon
19g Eiwitten
23g Kh
35g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 90 gram tempeh, ketjap
Zo maak je dit recept
- Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 6-8 minuten beetgaar.
- Kook de bloemkoolrijst samen met de kurkuma in een pan met water gaar in 1-2 minuten.
- Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen, snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan de ketjap en sambal toe en bak dit een minuutje mee. Roer de afgegoten snijbonen hierdoorheen en bak nog een minuutje mee en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Serveer de bloemkoolrijst met de tempeh en snijbonen op een bord.
Tip van FitChef
Deze gerecht is ook lekker met broccolirijst.