Nieuw!
Gele quinoa met tempeh & pittige snijbonen
Gele quinoa met tempeh & pittige snijbonen
627kcal Per persoon
25g Eiwitten
65g Kh
30g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 200 gram snijbonen
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 90 gram tempeh, ketjap
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa samen met de kurkuma in een pan met water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 6-8 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen, snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan de ketjap en sambal toe en bak dit een minuutje mee. Roer de afgegoten snijbonen hierdoorheen en bak nog een minuutje mee en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Serveer de quinoa met de tempeh en snijbonen op een bord.
Tip van FitChef
Deze gele quinoa kun je ook maken met rijst.