Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoasalade met rosbief & pittige dressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoasalade met rosbief & pittige dressing
541kcal Per persoon
Eiwitten
31g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 75 gram edamame bonen
  • ¼ komkommer
  • 125 gram wortel
  • 5 radijsjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 4 plakken rosbief
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat een beetje afkoelen.
  2. Spoel de edamameboontjes af in een vergiet en laat ze uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Schaaf de wortel met een dunschiller in dunne slierten. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en het bosuitje in ringetjes.
  3. Meng de afgekoelde quinoa in een schaal met de groenten.
  4. Roer de olie, sojasaus en sambal in een klein schaaltje door elkaar. Roer de dressing door de quinoasalade.
  5. Serveer de salade met de plakjes rosbief. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Het is lekker om door de dressing van deze quinoasalade 2 eetlepels limoensap te mengen.