Geroosterde bloemkool met kerrie & tartaar

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 1 persoon
528kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
49g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje kerriepoeder
  • 1 rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de krieltjes doormidden en de grote in vieren. Schep de krieltjes en de bloemkool op een bakplaat en sprenkel de helft van de olie erover. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Rooster de bloemkool en krieltjes 15-20 minuten in de oven.
  3. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaar bruin en gaar in 5-6 minuten.
  4. Serveer de geroosterde bloemkool met de krieltjes en tartaar.

Tip van FitChef

Strooi, naar smaak, wat chilivlokken of verse peterselie over de geroosterde bloemkool.