Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pangasiusfilet met citroen, spinazie & krieltjes uit de oven

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pangasiusfilet met citroen, spinazie & krieltjes uit de oven
466kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pangasiusfilet (diepvries) (à ca. 135 g)
  • 250 gram krieltjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • 200 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de pangasiusfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schep de krieltjes in een braadslede met de helft van de olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 225 °C. Rooster de krieltjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Wrijf de visfilet in met zout en peper.
  4. Snijd de citroen in plakjes en halveer ze.
  5. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en leg de vis met de plakjes citroen in de pan. Bak de pangasiusfilet en citroen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar; keer halverwege. Houd de vis met citroen warm (op een bord).
  6. Schep de spinazie door het bakvet en verwarm al omscheppend tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de vis met citroen met spinazie en krieltjes.

Tip van FitChef

Snipper nog wat verse dille over de pangasiusfilet.