Pangasiusfilet met citroen, spinazie & krieltjes uit de oven
Pangasiusfilet met citroen, spinazie & krieltjes uit de oven
466kcal Per persoon
33g Eiwitten
45g Kh
17g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 pangasiusfilet (diepvries) (à ca. 135 g)
- 250 gram krieltjes
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- ½ citroen
- 200 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de pangasiusfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de krieltjes in een braadslede met de helft van de olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 225 °C. Rooster de krieltjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Wrijf de visfilet in met zout en peper.
- Snijd de citroen in plakjes en halveer ze.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en leg de vis met de plakjes citroen in de pan. Bak de pangasiusfilet en citroen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar; keer halverwege. Houd de vis met citroen warm (op een bord).
- Schep de spinazie door het bakvet en verwarm al omscheppend tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de vis met citroen met spinazie en krieltjes.
Tip van FitChef
Snipper nog wat verse dille over de pangasiusfilet.