👉 [Crazy sale] Tot vrijdag FitChef boek voor €14,95!Ja dat wil ik!

Pangasiusfilet met citroen, spinazie & krieltjes uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
466kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
45g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 pangasiusfilet, diepvries (à ca. 135 g)
  • 250 gram krieltjes
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • 200 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de pangasiusfilet volgens de aanwijzingen.
  2. Schep de krieltjes in een braadslede op met de helft van de olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 225 °C. Rooster de krieltjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Wrijf de pangasiusfilet in met zout en peper.
  4. Snijd de citroen in plakjes en halveer ze.
  5. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en leg de pangasiusfilet met de plakjes citroen in de pan. Bak de pangasiusfilet en citroen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer halverwege. Houd de vis met citroen warm (op een bord).
  6. Schep de spinazie door het bakvet en verwarm al omscheppend tot de blaadjes gaan slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de vis met citroen met spinazie en krieltjes.