Nieuw!

Geroosterde bloemkool met tartaar & tuinerwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
398kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
18g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rundertartaar
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak een marinade van de kerrie, kurkuma, komijn en de helft van de olie door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren.
  3. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Schenk de marinade erover en hussel goed door elkaar tot alle roosjes bedekt zijn. Rooster 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Verwarm na 10 minuten oventijd de rest van de olie in een koekenpan. Bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
  5. Kook ondertussen de tuinerwten 3 minuten in een pannetje met water.
  6. Serveer de geroosterde bloemkool met de tartaar en tuinerwten op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Het is lekker om verse kervel of peterselie over de geroosterde bloemkool de strooien.