Nieuw!
Geroosterde bloemkool met tartaar & tuinerwten
Geroosterde bloemkool met tartaar & tuinerwten
398kcal Per persoon
28g Eiwitten
18g Kh
24g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 rundertartaar
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak een marinade van de kerrie, kurkuma, komijn en de helft van de olie door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren.
- Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Schenk de marinade erover en hussel goed door elkaar tot alle roosjes bedekt zijn. Rooster 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Verwarm na 10 minuten oventijd de rest van de olie in een koekenpan. Bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
- Kook ondertussen de tuinerwten 3 minuten in een pannetje met water.
- Serveer de geroosterde bloemkool met de tartaar en tuinerwten op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Het is lekker om verse kervel of peterselie over de geroosterde bloemkool de strooien.