Geroosterde bloemkoolsalade met amandelen & kappertjes
Geroosterde bloemkoolsalade met amandelen & kappertjes
190kcal Per persoon
7g Eiwitten
14g Kh
12g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 25 gram amandelen
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels kappertjes (20 g)
- 2 handjes veldsla (60 g)
- 50 gram granaatappelpitjes
Zo maak je dit recept
Bloemkool is hip, zeker als je de roosjes roostert in de oven.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil heel fijn. Pers de citroen uit.
- Schep de bloemkoolroosjes in een braadslede om met citroensap, citroenrasp, wat zout, versgemalen peper en olie. Rooster de bloemkool in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een plank afkoelen en hak ze grof.
- Hak de peterselie grof en schep met de kappertjes door de bloemkool. Verdeel de veldsla over een diep bord en schep de bloemkoolsalade erop. Strooi de amandelen en granaatappelpitjes erover.
Tip van FitChef
Je kunt deze bloemkoolsalade natuurlijk ook maken van geroosterde bloemkoolroosjes die je over hebt van de avond ervoor. Rooster dan een grotere hoeveelheid bloemkoolroosjes tegelijkertijd in een grote braadslede en verwerk wat je over hebt tot deze salade.