Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Geroosterde champignons met feta & kikkererwten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Geroosterde champignons met feta & kikkererwten
370kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram champignons
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 6 zwarte olijven
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de grote paddenstoelen doormidden en verdeel ze op de braadslede. Besprenkel met de helft van de olie, peper en zout. Hussel ze even door elkaar. Steek de feta ertussen. Schuif de braadslede in de oven en bak de champignons in 15 minuten tot beetgaar.
  3. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de tomaten in blokjes
  4. Verwarm in een steelpan de rest van de olie en fruit de ui met de tomaten in 2 minuten gaar. Voeg de kikkererwten met de olijven toe en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de kikkererwten met de geroosterde champignons en de feta.

Tip van FitChef

1. Vervang de champignons door kastanjechampignons of door een mix van paddenstoelen.
2. Je kan de kikkererwten ook roosteren, zodat ze lekker knapperig worden.