Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Geroosterde witte asperges met zalm

 • 40 minuten
 • 2 personen
Geroosterde witte asperges met zalm
375kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
13g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

 • 2 zalmfilets (diepvries) (à ca. 125 g)
 • 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
 • 1 sinaasappel
 • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
 • 500 gram witte asperges
Voeg toe aan boodschappenlijst

Hoera, het is weer aspergetijd! Dit originele recept van geroosterde witte asperges met zalm maak je (in de oven!) al in 40 minuten. Ze zijn supergezond en smaken onwijs lekker. Garneer de asperges en zalm met verse dille of oregano.

Zo maak je dit recept

 1. Laat de zalmfilets ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak.
 2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Hak de Italiaanse kruiden heel fijn.
 3. Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil eraf. Hak de schil fijn. Pers de sinaasappel uit.
 4. Meng in een kom 1,5 eetlepel sinaasappelsap met de olie, Italiaanse kruiden, sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen peper.
 5. Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag tot ze rondom geschild zijn. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
 6. Leg de asperges naast elkaar – met de kopjes allemaal naar één kant – in de braadslede en bestrijk ze vervolgens rondom met de kruidendressing. Schuif de braadslede in de oven en rooster de asperges 10 minuten in de oven.
 7. Snijd intussen de zalmfilets in de lengte in repen van 1 cm dik en bestrijk deze repen ook met de kruidendressing. Leg de repen zalm tussen de asperges en rooster alles in nog 10-15 minuten lichtbruin en gaar.

Tip van FitChef

Ook een leuk recept voor op de barbecue. Je kunt de asperges in de braadslede op de barbecue zetten, maar ook direct op het barbecuerooster leggen. Keer ze dan regelmatig en leg de hele zalmmoten erbij.