Gestoofde kip met courgette & champignons
Gestoofde kip met courgette & champignons
567kcal Per persoon
46g Eiwitten
56g Kh
18g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 1 courgette
- 125 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipfilet
- 2 theelepels mosterd (20 g)
Niets lekkerder dan deze heerlijke gestoofde kip met courgette en champignons. Een stoofpotje doet het niet alleen goed in de herfst- en wintermaanden, maar ook in de zomer is dit een makkelijke manier om snel iets lekkers op tafel te zetten. Serveer er dan een salade bij.
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in dikke halve plakken. Snijd de grote champignons doormidden. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
- Verwarm de olie in een stoofpan en bak de kip rondom even bruin. Haal de kipfilet uit de pan en bak de courgette en champignons in het bakvet rondom bruin. Voeg 50 ml water en de mosterd toe en leg de kip weer terug in de pan. Zet het vuur laag en stoof het geheel in 12-15 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe. Haal de kipfilet uit de pan en snijd in plakken.
- Breng de groenten op smaak met peper en zout. Schep de groenten met het vocht over de quinoa en serveer met de gestoofde kip.
Tip van FitChef
1. Bestrooi het gerecht met een eetlepel fijngehakte, verse peterselie.
2. Geen stoofpan? Gebruik een hapjespan met deksel.
3. Vervang de quinoa door bulgur of rijst. Of eet er eens gekookte krielaardappeltjes bij.