ūü•≥ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Tartaar met bloemkool, tomaatjes & quinoa

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
620kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
56g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 70 gram quinoa
  • 1 sjalotje
  • 5 cherry tomaten
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1.5 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa in een steelpan in 10-12 minuten zachtjes gaar. 
  2. Snijd de sjalot in dunne partjes. Halveer de tomaatjes. 
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de sjalot zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de tomaatjes, oregano met een scheut water en wat zout en peper toe en smoor de bloemkool afgedekt in 6-8 minuten gaar.
  4. Wrijf het vlees in met zout, versgemalen peper en de resterende olie. Bak het vlees in een droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. 
  5. Serveer met de gesmoorde bloemkool en quinoa.

Tip van FitChef

Bloemkoolroosjes kun je bij veel supermarkten in een handige portie voor één persoon kopen. Je kunt natuurlijk ook een hele bloemkool kopen en de roosjes zelf snijden.