Tartaar met bloemkool, tomaatjes & quinoa
Tartaar met bloemkool, tomaatjes & quinoa
620kcal Per persoon
33g Eiwitten
56g Kh
29g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 1 sjalotje
- 5 cherry tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 ½ theelepel oregano, gedroogd (3 g)
- 1 rundertartaar
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa in een steelpan in 10-12 minuten zachtjes gaar.
- Snijd de sjalot in dunne partjes. Halveer de tomaatjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de sjalot zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de tomaatjes, oregano met een scheut water en wat zout en peper toe en smoor de bloemkool afgedekt in 6-8 minuten gaar.
- Wrijf de tartaar in met zout, versgemalen peper en de resterende olie. Bak de tartaar in een droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
- Serveer de tartaar met de gesmoorde bloemkool en quinoa.
Tip van FitChef
Bloemkoolroosjes kun je bij veel supermarkten in een handige portie voor één persoon kopen. Je kunt natuurlijk ook een hele bloemkool kopen en deze zelf in roosjes snijden.