Gevulde courgette met tonijn uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 1 persoon
482kcal Per persoon
Eiwit
56g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel. Leg de courgettebootjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en besmeer de courgette met olie. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers het teentje knoflook. Meng dit met de tonijn in een kommetje.
  4. Haal de courgette uit de oven. Schep de vulling erop en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de gevulde courgette nog 10 minuten in de oven.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Lekker met verse kruiden als tijm, oregano of basilicum.