Gevulde courgette rolletjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 courgette
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
- 40 gram geraspte kaas, 30+
Weer een toprecept hier! Deze gevulde courgette rolletjes in tomatensaus zijn verrassend lekker en de oven doet het meeste werk voor je. Je kan dit gerecht dus prima van tevoren al bereiden en zo hoef je het op een drukke dag alleen nog in de oven te schuiven. Ook een leuk idee voor als je gasten krijgt en dan niet lang in de keuken wil staan. Deze rolletjes van courgette zijn koolhydraatarm. Je ziet hier bij het aantal koolhydraten 25 gram staan en denkt dan misschien dat dat niet heel weinig is. Bij FitChef tellen we echter ook altijd de koolhydraten uit groente (en fruit) mee. Geniet dus met een gerust hart van deze heerlijke gevulde courgette rolletjes in tomatensaus!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Maak met een dunschiller in de lengte dunne plakken van de courgette.
- Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak de ui glazig in 3 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog zo’n 5 minuten pruttelen. Doe de tomatensaus in een kleine ovenschaal.
- Roer ondertussen de ricotta en cottage cheese door elkaar in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg 2 courgetteplakken op elkaar. Schep op het uiteinde een theelepel van het ricotta-cottage cheesemengsel en rol op. Maak zo ook de andere courgette rolletjes.
- Leg de courgette rolletjes op de tomatensaus in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en wat peper en zout. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip van FitChef
1. Garneer de courgette rolletjes met verse kruiden als oregano of basilicum.
2. Ook lekker met een groene salade erbij of wat knapperige rucola.