Kipfilet met courgettespaghetti
Kipfilet met courgettespaghetti
318kcal Per persoon
34g Eiwitten
16g Kh
13g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 courgette
- 1 ui
- 6 cherry tomaten
Zo maak je dit recept
- Wrijf de kipfilet in met versgemalen peper en de helft van de Italiaanse kruiden.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilet op matig hoog vuur in 12 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig.
- Was intussen de courgette en maak er met behulp van de spiraalsnijder spaghettislierten van.
- Snipper de ui. Halveer de tomaatjes. Haal de kipfilet uit de pan en verpak in aluminiumfolie om warm te houden.
- Fruit de ui zachtjes in het bakvet van de kip en schep de courgetteslierten met de rest van de Italiaanse kruiden en wat zout en peper erdoor. Warm de courgette al omscheppend op hoog vuur door. Schep de tomaatjes erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
- Serveer de kipfilet met de courgettespaghetti.
Benodigdheden:
- Spiraalsnijder
Tip van FitChef
1. Geen spiraalsnijder in huis? Rasp de courgette op een grove rasp, dat is net zo lekker. Of koop kant-en-klare courgettespaghetti.
2. Het is ook lekker om de kipfilet in een plak rauwe ham te wikkelen en vervolgens te bakken.