⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u27m28s

Nieuw!

Gevulde paprika met quinoa & gehakt

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
612kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
30g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 50 gram quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 25 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  3. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijst. Doe de paprikahelften in een ovenschaal en zet dit alvast voor 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, gehakt en kruiden hieraan toe. Rul het gehakt gaar in zo’n 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en verwarm dit 3 minuten mee tot de saus wat indikt.
  6. Giet de quinoa af en roer dit door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de paprika uit de oven. Vul beide helften met het quinoagehaktmengsel. Verdeel de witte kaas erover en zet nog 10 minuten in de oven.
  8. Serveer de gevulde paprika op een bord.

Tip van FitChef

Garneer met wat verse peterselie.