Nieuw!
Gevulde paprika met quinoa & gehakt
Gevulde paprika met quinoa & gehakt
619kcal Per persoon
35g Eiwitten
51g Kh
31g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram quinoa
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 225 gram tomatenblokjes
- 30 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijst. Doe de paprikahelften in een ovenschaal en zet dit alvast voor 7 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, gehakt en kruiden hieraan toe. Rul het gehakt gaar in zo’n 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en verwarm dit 3 minuten mee tot de saus wat indikt.
- Giet de quinoa af en roer dit door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de paprika uit de oven. Vul beide helften met het quinoagehaktmengsel. Verdeel de witte kaas erover en zet nog 10 minuten in de oven.
- Serveer de gevulde paprika op een bord.
Tip van FitChef
Garneer met wat verse peterselie.