Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met pulled portobello & puntpaprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met pulled portobello & puntpaprika
421kcal Per persoon
Eiwitten
16g Eiwitten
Kh
69g Kh
Vetten
9g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
  • 2 portobello's
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui in halve ringen, pers het teentje knoflook en snijd de puntpaprika in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een pan, voeg de portobello’s in zijn geheel toe aan de pan samen met de ui, knoflook en puntpaprika. Bak dit zo’n 8-10 minuten tot de portobello zacht is. Haal de portobello’s uit de pan met een vork. Trek de portobello’s met 2 vorken op een bordje uit elkaar.
  4. Doe de pulled portobello weer terug in de pan, voeg de ketjap toe en bak dit nog 4 minuten tot het meeste vocht is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de quinoa met de pulled portobello met paprika.

Tip van FitChef

De pulled portobello is lekker met wat verse koriander er overheen.