Nieuw!
Quinoa met pulled portobello & puntpaprika
Quinoa met pulled portobello & puntpaprika
464kcal Per persoon
16g Eiwitten
69g Kh
14g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 portobello's
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen, pers het teentje knoflook en snijd de puntpaprika in reepjes.
- Verwarm de olie in een pan, voeg de portobello’s in zijn geheel toe aan de pan samen met de ui, knoflook en puntpaprika. Bak dit zo’n 8-10 minuten tot de portobello zacht is. Haal de portobello’s uit de pan met een vork. Trek de portobello’s met 2 vorken op een bordje uit elkaar.
- Doe de pulled portobello weer terug in de pan, voeg de ketjap toe en bak dit nog 4 minuten tot het meeste vocht is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoa met de pulled portobello met paprika.
Tip van FitChef
De pulled portobello is lekker met wat verse koriander er overheen.