Tonijnsalade met rode peper, limoen & kokos
Tonijnsalade met rode peper, limoen & kokos
349kcal Per persoon
40g Eiwitten
6g Kh
18g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- ½ rode ui
- ½ rode peper
- ½ komkommer
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ limoen
- 1 ½ eetlepel geraspte kokos (11 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de komkommer in plakjes.
- Klop de olie tot een dressing met de rode peper, een kneepje limoensap en de helft van de geraspte kokos.
- Schep de tonijn met komkommer en ui in een kom. Meng de dressing door de tonijnsalade en strooi de resterende kokos erover.
Tip van FitChef
1. Lunch je elders? Neem de tonijnsalade met je mee in een afgesloten bakje.
2. Rooster de kokos eerst goudbruin in een droge koekenpan.