Nieuw!
Gevulde Thaise omelet
Gevulde Thaise omelet
453kcal Per persoon
26g Eiwitten
14g Kh
33g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode puntpaprika
- 1 krop Shanghai paksoi
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram kipgehakt
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan het kipgehakt toe samen met de kurkuma en bak dit 4 minuten mee. Voeg hierna de paprika en het witte gedeelte van de paksoi doe aan de pan en bak 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het groene gedeelte van de paksoi, de sambal en de sojasaus toe.
- Kluts ondertussen de eieren in een kommetje samen met de melk, peper en zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hiervan een omelet.
- Leg de omelet op een bord en verdeel het gehakt-groente mengsel erover. Vouw de Thaise omelet dubbel en serveer direct.
Tip van FitChef
Combineer de gevulde Thaise omelet eens met een handje taugé of wat gehakte verse koriander.