Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kruidenomelet met gerookte zalm, spinazie & ricotta

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kruidenomelet met gerookte zalm, spinazie & ricotta
494kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
38g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram spinazie
  • 50 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de sjalot.
  2. Kluts in een kom met een vork de eieren, de melk en de Italiaanse kruiden.
  3. Roer in een kom de ricotta los met wat peper en zout.
  4. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot op laag vuur 1 minuut. Zet het vuur wat hoger en voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
  5. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel. Laat de omelet op een bord glijden en verdeel de helft van de ricotta erover. Leg hierop de plakjes zalm en de helft van de spinazie. Rol de omelet op en snijd schuin door.
  6. Schep de rest van de ricotta door de overgebleven spinazie. 
  7. Serveer de omelet met de spinazie a la crème.

Tip van FitChef

Garneer de kruidenomelet met verse bieslook.