Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Omelet met aardappel, maïs & spinazie

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Omelet met aardappel, maïs & spinazie
487kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
52g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram maïs
  • 125 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram spinazie
  • 2 eieren
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Doe de aardappelblokjes in een pan met water, breng aan de kook en kook in 7 minuten beetgaar. Giet voorzichtig af.
  3. Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de maïs en spinazie toe aan de pan tot de spinazie is geslonken. Roer de aardappelblokjes er doorheen.
  4. Breek ondertussen de eieren boven een schaaltje. Klop los met het paprikapoeder en wat peper en zout.
  5. Schenk het ei in de pan met aardappel en groenten. Zet het vuur laag. Leg een deksel op de pan en laat op laag vuur garen tot de bovenkant gestold is, in zo’n 6 minuten.
  6. Serveer de omelet op een bord.

Tip van FitChef

Bestrooi de omelet met aardappel met verse koriander.