Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse eieren

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse eieren
650kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
34g Kh
Vetten
42g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • ½ avocado
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 2 eieren
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
  • 2 boterhammen, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de tomaten en avocado in stukjes en het bosuitje in ringetjes.
  2. Verwarm de olie in een kleine koekenpan en bak de stukjes tomaat met de uiringetjes al omscheppend 2 minuten. Strooi de oregano en paprikapoeder met wat zout en versgemalen peper erover. Bak nog 2-3 minuten.
  3. Breek de eieren erboven en strooi de kaas erover. Laat de eieren op matig hoog vuur in 3-4 minuten stollen.
  4. Serveer de eieren met het groentemengsel in een kom. Verdeel de avocado er overheen en serveer met het brood.

Tip van FitChef

Deze Mexicaanse eieren zijn lekker met verse koriander.