Mexicaanse eieren
Mexicaanse eieren
650kcal Per persoon
33g Eiwitten
34g Kh
42g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 2 tomaten
- ½ avocado
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 2 eieren
- 30 gram geraspte kaas, 30+
- 2 boterhammen, volkoren
Zo maak je dit recept
- Snijd de tomaten en avocado in stukjes en het bosuitje in ringetjes.
- Verwarm de olie in een kleine koekenpan en bak de stukjes tomaat met de uiringetjes al omscheppend 2 minuten. Strooi de oregano en paprikapoeder met wat zout en versgemalen peper erover. Bak nog 2-3 minuten.
- Breek de eieren erboven en strooi de kaas erover. Laat de eieren op matig hoog vuur in 3-4 minuten stollen.
- Serveer de eieren met het groentemengsel in een kom. Verdeel de avocado er overheen en serveer met het brood.
Tip van FitChef
Deze Mexicaanse eieren zijn lekker met verse koriander.