Nieuw!
Gnocchi ovenschotel met kip & mozzarella
Gnocchi ovenschotel met kip & mozzarella
728kcal Per persoon
51g Eiwitten
71g Kh
27g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 150 gram gnocchi
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 50 gram mozzarella
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg hier de gnocchi aan toe en bak dit 3 minuten tot deze een beetje bruin begint te kleuren. Doe dit alvast in de ovenschaal.
- Verwarm in dezelfde pan de andere helft van de olie. Voeg de kipfilet toe en bak dit 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgette toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat dit 2 minuten meekoken tot de saus is ingedikt.
- Roer de gnocchi door de saus en verdeel alles in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de gnocchi met saus. Zet 12 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
- Serveer de gnocchi ovenschotel op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Ovenschaal, ingevet
Tip van FitChef
Deze gnocchi-ovenschotel is extra lekker met wat verse basilicum.