Nieuw!
Koolvis in tomatensaus met aardappelpuree
Koolvis in tomatensaus met aardappelpuree
455kcal Per persoon
27g Eiwitten
62g Kh
11g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 50 ml halfvolle melk
Zo maak je dit recept
- Laat de koolvis kort ontdooien.
- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar in een pan met water in 15 minuten.
- Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en verwarm de ui, knoflook en paprika 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Doe de vis in de pan met tomatensaus. Schep een beetje tomatensaus over de vis en laat 5 minuten meegaren, eventueel met deksel op de pan.
- Maak ondertussen de aardappelpuree. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een puree.
- Serveer de puree met koolvis in tomatensaus op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Garneer met wat verse peterselie.