Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Koolvis in tomatensaus met aardappelpuree

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Koolvis in tomatensaus met aardappelpuree
455kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
62g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de koolvis kort ontdooien.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar in een pan met water in 15 minuten.
  3. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en verwarm de ui, knoflook en paprika 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat dit 10 minuten pruttelen.
  5. Doe de vis in de pan met tomatensaus. Schep een beetje tomatensaus over de vis en laat 5 minuten meegaren, eventueel met deksel op de pan.
  6. Maak ondertussen de aardappelpuree. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een puree.
  7. Serveer de puree met koolvis in tomatensaus op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Garneer met wat verse peterselie.