Nieuw!

Koolvis in tomatensaus met aardappelpuree

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
455kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
62g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de koolvis kort ontdooien.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar in een pan met water in 15 minuten.
  3. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en verwarm de ui, knoflook en paprika 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe, roer goed door en laat dit 10 minuten pruttelen.
  5. Doe de vis in de pan met tomatensaus. Schep een beetje tomatensaus over de vis en laat 5 minuten meegaren, eventueel met deksel op de pan.
  6. Maak ondertussen de aardappelpuree. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een puree.
  7. Serveer de puree met koolvis in tomatensaus op een bord.

Tip van FitChef

Garneer met wat verse peterselie.