Tortellini met wortellinten & zalm
Tortellini met wortellinten & zalm
800kcal Per persoon
46g Eiwitten
73g Kh
36g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 80 gram tortellini
- 125 gram tuinerwten (diepvries)
- ½ citroen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 175 gram wortel
- 40 gram ricotta
Oranje boven met deze heerlijke maaltijd van tortellini met wortellinten en zalm! Dit gerecht zit bomvol eiwitten en gezonde vetten en mag je dus zeker veel vaker op je menu zetten dan alleen op Koningsdag of met een WK.
Zo maak je dit recept
- Laat de vis ontdooien in een vergiet.
- Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten van de tortellini in een kopje wat kookvocht op.
- Kook de tuinerwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de citroen uit en rasp de schil van de citroen.
- Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de vis in 8 minuten aan beide kanten bruin. Het midden van de zalm mag rosé blijven.
- Snijd de wortels in lange linten met een kaasschaaf. Leg de wortellinten in een vergiet en spoel er kokend water overheen. Laat ze even uitlekken.
- Meng in een bakje de ricotta met een scheutje kookvocht, citroensap, wat citroenrasp, peper en zout tot een sausje. Schep het sausje door de tortellini en tuinerwten en serveer met de wortellinten en de gegrilde vis. Bestrooi met wat verse zwarte peper.
Tip van FitChef
Lekker met verse peterselie.