Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Tortellini met wortellinten & zalm

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Tortellini met wortellinten & zalm
723kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 80 gram tortellini
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram wortel
  • 40 gram ricotta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de vis ontdooien in een vergiet.
  2. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten van de tortellini in een kopje wat kookvocht op.
  3. Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de vis in 8 minuten aan beide kanten bruin. Het midden van de zalm mag rosé blijven.
  4. Snijd de wortels in lange linten met een kaasschaaf. Leg de wortellinten in een vergiet en spoel er kokend water overheen. Laat ze even uitlekken.
  5. Meng in een bakje de ricotta met een scheutje kookvocht, peper en zout tot een sausje. Schep het sausje door de tortellini en serveer met de wortellinten en de gegrilde vis. Bestrooi met wat verse zwarte peper.

Tip van FitChef

Snipper wat verse of gedroogde dille over de zalm.