Pappardelle met paprikasaus & zalm
Pappardelle met paprikasaus & zalm
741kcal Per persoon
47g Eiwitten
62g Kh
34g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 75 gram pappardelle
- 1 rode puntpaprika
- 2 tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de tomaten in stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een steelpan en fruit de paprika zachtjes glazig. Roer de Italiaanse kruiden en tomaatstukjes erdoor en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Roer alles tot een lekkere rulle saus.
- Wrijf intussen de zalmfilet in met zout en versgemalen peper. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 6-8 minuten bijna gaar.
- Roer de cottage cheese door de paprikasaus.
- Giet de pappardelle af en serveer met de paprikasaus. Leg de zalmfilet erop.
Tip van FitChef
Het is lekker om deze pappardelle met zalm met wat rucola te garneren.