Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Griekse salade met bloemkoolrijst & puntpaprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Griekse salade met bloemkoolrijst & puntpaprika
270kcal Per persoon
Eiwitten
10g Eiwitten
Kh
13g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 40 gram witte kaas (feta)
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 6 zwarte olijven
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verkruimel de feta. Snijd de rode ui in parten en de puntpaprika in repen.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui, puntpaprika, olijven en de oregano in 5-8 minuten zachtjes gaar.
  3. Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Schep de bloemkoolrijst door het paprikamengsel en breng de salade op smaak met peper en zout. Bestrooi met de feta.

Tip van FitChef

1. Maak een grote portie van deze Griekse salade en neem wat overblijft de volgende dag mee voor de lunch.
2. Nog lekkerder met verse oregano.