Groene pasta salade
Groene pasta salade
647kcal Per persoon
29g Eiwitten
87g Kh
20g Vetten
27g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 250 gram sugar snaps
- 80 gram doperwten, uit blik
- 1 ½ eetlepel groene pesto (23 g)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- 125 gram kikkererwten, uit blik
Zo maak je dit recept
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook ondertussen in een laag water de sugar snaps samen met de doperwten beetgaar in 3 tot 4 minuten.
- Giet de pasta, sugar snaps en de doperwten af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- Maak een dressing van de pesto en mayonaise.
- Verdeel de penne met sugar snaps, doperwten en de kikkererwten in een kom en schep de dressing door de pastasalade.
Tip van FitChef
1. Voeg eventueel wat verse kruiden toe zoals basilicum of platte peterselie.
2. Maak dit recept vegan door de pesto en mayonaise door een vegan variant te vervangen (beiden te verkrijgen bij AH).
3. Vervang de sugar snaps eens door groene aspergepunten.