Nieuw!
Penne in romige avocado-pestosaus met kip & champignons
Penne in romige avocado-pestosaus met kip & champignons
775kcal Per persoon
47g Eiwitten
57g Kh
40g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram champignons
- 100 gram kipfilet
- 75 gram penne, volkoren
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ avocado
- 3 theelepels groene pesto (15 g)
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
- 15 gram geraspte kaas, 30+
Deze penne in romige avocado-pestosaus met kip en champignons is extra lekker door de saus met avocado. Zeker eens proberen, want het is makkelijk, gezond en lekker!
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook ondertussen de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olie in een wokpan en fruit hierin de ui met de helft van de knoflook voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 4 minuten mee.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes. Voeg de avocado samen met de pesto toe aan een ruime kom. Voeg vervolgens de zuivelspread toe en de andere helft van de fijngesneden knoflook. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde substantie. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de penne af en roer dit samen met de avocado-pestosaus door de kip en champignons.
- Serveer de romige penne in een diep bord en bestrooi met de geraspte kaas.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Vervang de geraspte kaas eens door Parmezaanse kaas.
2. Voeg eventueel nog wat warme cherrytomaatjes toe uit de oven.
3. Heb je geen staafmixer? Prak de avocado dan, meng de pesto en de zuivelspread hierdoor en voeg de fijngesneden knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.