Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Penne in romige avocado-pestosaus met kip & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Penne in romige avocado-pestosaus met kip & champignons
804kcal Per persoon
Eiwit
52g Eiwit
Koolhydraten
56g Koolhydraten
Vet
41g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram champignons
  • 125 gram kipfilet
  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ avocado
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 15 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze penne in romige avocado-pestosaus met kip en champignons is extra lekker door de saus met avocado. Zeker eens proberen, want het is makkelijk, gezond en lekker!

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Kook ondertussen de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de olie in een wokpan en fruit hierin de ui met de helft van de knoflook voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 4 minuten mee.
  4. Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes. Voeg de avocado samen met de pesto toe aan een ruime kom. Voeg vervolgens de zuivelspread toe en de andere helft van de fijngesneden knoflook. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde substantie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de penne af en roer dit samen met de avocado-pestosaus door de kip en champignons.
  6. Serveer de romige penne in een diep bord en top af met de Parmezaanse kaas.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Deze pasta is ook lekker met gerookte zalm.
2. Voeg eventueel nog wat warme cherrytomaatjes toe uit de oven. 
3. Heb je geen staafmixer? Prak de avocado dan, meng de pesto en de zuivelspread hierdoor en voeg de fijngesneden knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.