Nieuw!
Orzo met geroosterde paprika-tomatensaus & gehaktballetjes
Orzo met geroosterde paprika-tomatensaus & gehaktballetjes
703kcal Per persoon
34g Eiwitten
69g Kh
32g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 70 gram orzo
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 zongedroogde tomaat
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- 50 ml kookzuivel
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften nogmaals doormidden. Leg de paprikarepen met het velletje naar boven op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Meng het gehakt in een schaaltje met peper en zout, kneed door elkaar en vorm er met je handen kleine balletjes van. Leg deze even opzij op een bordje.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en tomatenblokjes toe aan de pan en roer doorelkaar. Laat dit op laag vuur nog 5 minuten pruttelen. Doe vervolgens de tomatensaus samen met de geroosterde paprika en de kookzuivel in de beker van een staafmixer en mix dit tot een gladde en romige saus.
- Verwarm in dezelfde pan de andere helft van de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en bijna gaar in 5 minuten. Voeg de saus toe aan de pan en laat dit op middelhoog vuur een beetje inkoken. Roer de orzo door de paprikasaus en verwarm dit nog 2 minuten mee.
- Serveer de orzo op een (diep) bord en verdeel het handje rucola eroverheen.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
- Staafmixer
Tip van FitChef
Als je geen staafmixer hebt, snijd je de paprika in stukjes en roer je deze samen met de kookzuivel door de tomatenblokjes.