Nieuw!
Orzosalade met sperziebonen, gerookte forel & ei
Orzosalade met sperziebonen, gerookte forel & ei
670kcal Per persoon
46g Eiwitten
64g Kh
26g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram orzo
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ei
- ½ rode ui
- 1 forelfilet, gerookt
- ½ eetlepel kappertjes (5 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng na het afgieten met de olie en wat citroensap. Laat de orzo afkoelen.
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Kook ondertussen het ei in een pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water. Pel het ei en snijd in vier partjes.
- Snijd de ui in dunne halve ringetjes en de forel in stukjes.
- Meng de sperziebonen, rode ui, forel en kappertjes door de orzo heen.
- Serveer de orzosalade op een bord en leg de partjes ei eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.