Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Orzosalade met sperziebonen, gerookte forel & ei

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Orzosalade met sperziebonen, gerookte forel & ei
670kcal Per persoon
Eiwitten
46g Eiwitten
Kh
64g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram orzo
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • 1 forelfilet, gerookt
  • ½ eetlepel kappertjes (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng na het afgieten met de olie en wat citroensap. Laat de orzo afkoelen.
  2. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Kook ondertussen het ei in een pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water. Pel het ei en snijd in vier partjes.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringetjes en de forel in stukjes.
  5. Meng de sperziebonen, rode ui, forel en kappertjes door de orzo heen.
  6. Serveer de orzosalade op een bord en leg de partjes ei eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.