Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Penne met kip, venkel & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Penne met kip, venkel & champignons
513kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
62g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 50 gram penne, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 venkelknol
  • 100 gram champignons
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • ½ eetlepel kappertjes (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en bak het teentje knoflook een minuut mee. Voeg de kipfilet toe en bak dit 2 minuten. Voeg dan de venkel en champignons toe samen met de tijm en bak dit 6 minuten mee tot de kip gaar is en de venkel zacht.
  4. Roer de afgegoten penne door de kip met groenten heen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de pasta op een bord en verdeel de kappertjes eroverheen.

Tip van FitChef

Garneer deze penne met kip met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.