Nieuw!
Taco’s met zoete aardappel, bloemkool & tofu
Taco’s met zoete aardappel, bloemkool & tofu
685kcal Per persoon
26g Eiwitten
56g Kh
39g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappel
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 2 taco's (schelpen)
- 125 gram tofu, naturel
- ½ rode ui
- 50 gram maïs
- ½ avocado
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes wat kleiner. Verdeel zoete aardappel en bloemkool over de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en het paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Hussel door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de tacoschelpen de laatste paar minuten toe aan de oven en verwarm mee.
- Laat ondertussen de tofu goed uitlekken, verkruimel met je handen tot grove kruimels.
- Snipper de ui. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg de tofukruimels toe. Bak dit 4 minuten mee. Roer de maïs er doorheen en verwarm een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Prak de avocado in een schaaltje met wat peper en zout.
- Vul de tacoschelpen met de helft van het de zoete aardappel, bloemkool en tofumengsel. Serveer de rest van de vulling er lost naast. Schep de geprakte avocado in de taco’s en serveer.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Garneer de taco's met zoete aardappel met verse koriander of peterselie.
2. Breng de avocado op smaak met wat limoensap.