Nieuw!
Hasselback aardappel met pesto, gehaktballetjes & sperziebonen
Hasselback aardappel met pesto, gehaktballetjes & sperziebonen
698kcal Per persoon
35g Eiwitten
61g Kh
35g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 2 eetlepels groene pesto (30 g)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 15 gram geraspte kaas, 30+
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Was de aardappels goed. Kook de aardappels in een pan met water in zijn geheel voor 10 minuten om deze voor te garen.
- Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Leg elke aardappel tussen twee eetstokjes of snijplanken in om te voorkomen dat je helemaal door de aardappel snijdt. Snijd dunne plakjes in de aardappel zodat ze een waaiervorm krijgen.
- Leg de aardappels op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel de helft van de pesto tussen de aardappels en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels nog eens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar.
- Pers het teentje knoflook. Doe dit samen met het gehakt, kaas, Italiaanse kruiden, de rest van de pesto en wat peper en zout in een schaaltje. Meng goed en vorm er met je handen 3 gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin en gaar in zo’n 8 minuten.
- Serveer de hasselback aardappels met de gehaktballen en sperziebonen op een bord.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Lekker met verse basilicum.
2. Als je minder tijd hebt, kun je de aardappels voorkoken, de pesto er doorheen roeren en dan bakken in de oven.