Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Hasselback courgette met gegrilde kip

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Hasselback courgette met gegrilde kip
487kcal Per persoon
Eiwit
45g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosuitje
  • 40 gram zuivelspread
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 125 gram kipfilet
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze hasselback courgette met gegrilde kip zet je een waar feestmaal op tafel. Vaak worden er aardappeltjes gebruikt om te 'hasselbacken'. Je maakt inkepingen in de aardappel en snijdt deze dus net niet helemaal door. In die inkepingen kun je allerlei toppings doen, waarvan de smaak dan extra goed kan intrekken. Ook wordt op deze manier de aardappel lekker knapperig. Vandaag maken we een hasselback met courgette. Een gezonde en koolhydraatarme variant. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Was de courgette en snijd in tweeën. Snijd de stukken courgette vervolgens net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. Doe de courgette in een ovenschaal en bak deze 12 minuten in de voorverwarmde oven. 
  3. Maak ondertussen de vulling voor de courgette. Snijd de jalapeño peper in kleine blokjes en het bosuitje in ringetjes. Meng dit in een kommetje met de zuivelspread en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng in een schaaltje de olie met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Marineer de kipfilet hierin.
  5. Haal de courgette uit de oven en verdeel de vulling voorzichtig tussen de inkepingen. Zet de courgette 8 minuten terug in de oven.
  6. Verwarm ondertussen een (grill)pan en bak hierin de kipfilet gaar in 7 minuten.
  7. Serveer de hasselback courgette met de kip.

Tip van FitChef

Is het pepertje van de hasselback courgette te pittig? Vervang dit dan door heel klein gesneden stukjes paprika.