Havermout met blauwe bessen & noten
Havermout met blauwe bessen & noten
440kcal Per persoon
19g Eiwitten
42g Kh
22g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 250 ml halfvolle melk
- 40 gram havermout
- 75 gram blauwe bessen (diepvries)
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Breng in een pan de melk aan de kook en strooi al roerend de havermout erin. Kook de havermout al roerend op zacht vuur in 5-6 minuten tot een lekkere pap.
- Schep de blauwe bessen door de havermout en warm 1-2 minuten mee.
- Hak intussen de noten grof.
- Schep de havermout in een wijde kom en strooi de noten erover.
Tip van FitChef
Maak havermout voor 3-4 dagen tegelijk. Bewaar de havermout voor de overige dagen in een koelkastdoos in de koelkast. Verwarm vervolgens elke dag een portie havermout in een kom in de magnetron. Reken op 1-2 minuten op vol vermogen.