Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Havermout met blauwe bessen & noten

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Havermout met blauwe bessen & noten
440kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk
  • 40 gram havermout
  • 75 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng in een pan de melk aan de kook en strooi al roerend de havermout erin. Kook de havermout al roerend op zacht vuur in 5-6 minuten tot een lekkere pap. 
  2. Schep de blauwe bessen door de havermout en warm 1-2 minuten mee.
  3. Hak intussen de noten grof. 
  4. Schep de havermout in een wijde kom en strooi de noten erover.

Tip van FitChef

Maak havermout voor 3-4 dagen tegelijk. Bewaar de havermout voor de overige dagen in een koelkastdoos in de koelkast. Verwarm vervolgens elke dag een portie havermout in een kom in de magnetron. Reken op 1-2 minuten op vol vermogen.