Nieuw!
Havermout met pompoen & kiwi
Havermout met pompoen & kiwi
312kcal Per persoon
16g Eiwitten
46g Kh
7g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram pompoenstukjes
- 40 gram havermout
- 250 ml halfvolle melk
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 1 kiwi
Zo maak je dit recept
- Kook de pompoenstukjes 5 minuten in een pannetje met water. Giet vervolgens af en prak de pompoenstukjes met een vork voorzichtig fijn in het pannetje.
- Doe de havermout samen met de melk bij de pompoen, roer door elkaar en verwarm 4 minuten tot een stevige pap. Breng op smaak met de kaneel.
- Schil ondertussen de kiwi en snijd in stukjes.
- Giet de havermout in een schaaltje en verdeel de kiwi erover.
Tip van FitChef
Gebruik in plaats van kaneel eens speculaaskruiden en/of verdeel een handje (diepvries) blauwe bessen over de havermout.