Hollandse witlof met appelstroop & zalm
Hollandse witlof met appelstroop & zalm
620kcal Per persoon
33g Eiwitten
58g Kh
28g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 witlof
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ eetlepel appelstroop (10 g)
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 60 ml halfvolle yoghurt
Hollandse witlof met appelstroop en zalm is een heerlijke variant op een klassiek gerecht! De bereidingstijd is zo'n 20 minuten.
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de witlof in dunne reepjes.
- Verwarm in een hapjespan de helft van de olie en bak de witlof in 5 minuten goudbruin en beetgaar. Voeg de appelstroop en een klein scheutje water toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de zalm met peper, zout en de rest van de olie. Grill de zalm in een hete pan in 5 minuten mooi bruin.
- Giet de aardappels af en vang een kopje kookvocht op. Stamp ze tot een grove puree. Meng de yoghurt erdoor en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de witlof met de zalm en aardappelpuree.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Bestrooi de witlof met wat verse peterselie.