Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Homemade chocolade & hazelnootpasta

  • 10 minuten
  • 15 porties
Homemade chocolade & hazelnootpasta
114kcal Per portie
Eiwitten
3g Eiwitten
Kh
6g Kh
Vetten
9g Vetten
Vezels
2g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 50 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
  • 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels ahornsiroop (30 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze overheerlijke chocolade- en hazelnootpasta van alleen pure ingrediënten maak je in een ommezien zelf in de keukenmachine of blender. Superlekker op een boterham, maar ook leuk om te verwerken in zelfgemaakte taarten en toetjes.

Zo maak je dit recept

  1. Breek de chocolade in stukjes.
  2. Verdeel de stukjes chocolade met de hazelnoten in de keukenmachine of blender. Maal de chocolade en hazelnoten al draaiend tot een dikke puree. Gebruik hierbij de pulseknop.
  3. Voeg de Griekse yoghurt, cacao en ahornsiroop toe en draai alles tot een lekkere hazelnootpasta.
  4. Schep de chocoladehazelnootpasta in de jampot en sluit af met het deksel. Bewaar de chocoladehazelnootpasta tot gebruik in de koelkast.

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of blender
  • Jampot

Tip van FitChef

1. De chocoladehazelnootpasta is in de koelkast zo'n 2-3 weken houdbaar.
2. Versier een boterham met chocoladepasta met verse frambozen en reepjes verse munt.
3. Bestrijk voor een lekker zoet tussendoortje een sneetje volkoren knäckebröd royaal met deze homemade chocoladehazelnootpasta. Halveer een kleine banaan en leg de plakken erop. Garneer met geraspte kokos of fijngehakte hazelnootjes.