Homemade chocolade & hazelnootpasta
Homemade chocolade & hazelnootpasta
114kcal Per portie
3g Eiwitten
6g Kh
9g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
- 50 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 25 gram cacaopoeder
- 3 eetlepels ahornsiroop (30 ml)
Deze overheerlijke chocolade- en hazelnootpasta van alleen pure ingrediënten maak je in een ommezien zelf in de keukenmachine of blender. Superlekker op een boterham, maar ook leuk om te verwerken in zelfgemaakte taarten en toetjes.
Zo maak je dit recept
- Breek de chocolade in stukjes.
- Verdeel de stukjes chocolade met de hazelnoten in de keukenmachine of blender. Maal de chocolade en hazelnoten al draaiend tot een dikke puree. Gebruik hierbij de pulseknop.
- Voeg de Griekse yoghurt, cacao en ahornsiroop toe en draai alles tot een lekkere hazelnootpasta.
- Schep de chocoladehazelnootpasta in de jampot en sluit af met het deksel. Bewaar de chocoladehazelnootpasta tot gebruik in de koelkast.
Benodigdheden:
- Keukenmachine of blender
- Jampot
Tip van FitChef
1. De chocoladehazelnootpasta is in de koelkast zo'n 2-3 weken houdbaar.
2. Versier een boterham met chocoladepasta met verse frambozen en reepjes verse munt.
3. Bestrijk voor een lekker zoet tussendoortje een sneetje volkoren knäckebröd royaal met deze homemade chocoladehazelnootpasta. Halveer een kleine banaan en leg de plakken erop. Garneer met geraspte kokos of fijngehakte hazelnootjes.