Nieuw!
Italiaanse auberginerolletjes met kipgehakt & rijst
Italiaanse auberginerolletjes met kipgehakt & rijst
716kcal Per persoon
30g Eiwitten
72g Kh
35g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 aubergine
- 1 zongedroogde tomaat
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
- 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
- 200 gram tomatenblokjes
- 100 gram kipgehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven vast voor op 200°C.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
- Snipper de rode ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd de zongedroogde tomaat fijn.
- Bestrijk de plakken aubergine met een derde van de olie en wat peper en zout en grill deze aan beide zijden in een grillpan tot de plakjes gaar en mooi bruin zijn. Leg ze erna even op een rooster om wat af te laten koelen.
- Maak ondertussen de tomatensaus. Verwarm een derde van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en balsamico toe en bak dit een minuutje mee. Roer dan de tomatenblokjes door de pan en laat dit een beetje inkoken tot een tomatensaus.
- Verwarm de oven vast voor op 200 °C.
- Verwarm de overgebleven olie in een pan. Voeg hier het kipgehakt samen met de andere helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden aan toe. Rul gaar in 4 minuten. Voeg de zongedroogde tomaat, rijst en spinazie toe aan de pan en bak dit op hoog vuur nog 2 minuten mee.
- Doe de tomatensaus in een ovenschaaltje. Schep op het uiteinde van een aubergineplak een eetlepel van het rijstmengsel en rol op. Herhaal dit met de rest van de aubergineplakjes en leg deze in de tomatensaus.
- Zet het schaaltje nog even 10 minuten in de oven zodat alles goed verwarmd is. Serveer in het ovenschaaltje of op een bord.
Benodigdheden:
- Ovenschaal
Tip van FitChef
1. Garneer de auberginerolletjes met verse basilicum.
2. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de auberginerolletjes voordat deze de oven in gaan.