đŸ„ł Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Snelle curry met aubergine & kikkererwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
749kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
93g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
26g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel rode currypasta, potje
  • 100 ml kokosmelk
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui. Snijd de aubergine en wortel in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg de aubergine en wortel toe aan de ui en bak 5 minuten mee. Voeg de rode curry pasta toe en bak kort mee. Schenk de kokosmelk en 100 ml water erbij. Voeg tot slot de kikkererwten toe en verwarm deze nog 3 minuten mee.
  4. Giet de rijst af en schep in een diep bord. Verdeel de curry over de rijst.

Tip van FitChef

Garneer met wat koriander en limoen.