Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete aardappelpuree met wortel, doperwten & koolvis

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappelpuree met wortel, doperwten & koolvis
397kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
48g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortel
  • 80 gram doperwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 50 ml halfvolle melk
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met zo'n presentatie is deze zoete aardappelpuree met wortel, doperwten en koolvis een feestje op je bord. Maar ook als je alles gewoon naast elkaar legt is dit een heerlijk gerecht. Het heeft ook nog eens weinig kilocalorieën en is klaar in slechts 15 minuten.

Zo maak je dit recept

  1. Laat de koolvis ontdooien.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Was de wortel en snijd in gelijke plakjes.
  3. Kook de zoete aardappel gaar in een pan met water in ongeveer 12 minuten. Zet de wortels op in een andere pan met water en kook deze gaar in 10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe en verwarm mee.
  4. Verwarm ondertussen de olie in een pan. Kruid de vis met wat peper en zout en bak gaar in 6 minuten. 
  5. Stamp de aardappels met de melk en mosterd grof tot puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de zoete aardappelpuree met de groenten en vis op een bord.

Tip van FitChef

1. Om een torentje te maken gebruik je een kookring. Doe hier eerst de puree in en druk goed aan. Voeg de groenten toe en haal vervolgens de kookring voorzichtig omhoog. Leg de vis er bovenop.
2. Lekker met verse dille en limoen of citroen.