Kabeljauw met bloemkoolrijst, warme mangosalsa & Shanghai paksoi
Kabeljauw met bloemkoolrijst, warme mangosalsa & Shanghai paksoi
317kcal Per persoon
22g Eiwitten
23g Kh
15g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 krop Shanghai paksoi
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de kabeljauwfilet en mango volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
- Snipper de ui en snijd de mango in kleinere stukjes. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 4 minuten bruin. Verdeel de mangostukjes en de helft van de ui eromheen en strooi de helft van de kerriepoeder erover. Bak het geheel nog 4-6 minuten totdat de vis gaar is en schep de mangostukjes regelmatig om.
- Snijd intussen het blad en de steel van de paksoi in brede repen.
- Verwarm de rest van de olie in een wok en schep de steel van de paksoi met de rest van de ui en kerriepoeder erdoor. Roerbak in 2-4 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut het blad van de paksoi toe.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de kabeljauwfilet en mangosalsa met de bloemkoolrijst en paksoi.
Tip van FitChef
Het is lekker om een (stukje) fijngesneden rood pepertje door de mangosalsa te doen.