Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauw met bloemkoolrijst, warme mangosalsa & Shanghai paksoi

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauw met bloemkoolrijst, warme mangosalsa & Shanghai paksoi
317kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
23g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 100 gram mango stukjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de kabeljauwfilet en mango volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  2. Snipper de ui en snijd de mango in kleinere stukjes. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 4 minuten bruin. Verdeel de mangostukjes en de helft van de ui eromheen en strooi de helft van de kerriepoeder erover. Bak het geheel nog 4-6 minuten totdat de vis gaar is en schep de mangostukjes regelmatig om.
  4. Snijd intussen het blad en de steel van de paksoi in brede repen. 
  5. Verwarm de rest van de olie in een wok en schep de steel van de paksoi met de rest van de ui en kerriepoeder erdoor. Roerbak in 2-4 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut het blad van de paksoi toe
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  7. Serveer de kabeljauwfilet en mangosalsa met de bloemkoolrijst en paksoi.

Tip van FitChef

Het is lekker om een (stukje) fijngesneden rood pepertje door de mangosalsa te doen.