Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauw met Shanghai paksoi & gembersaus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauw met Shanghai paksoi & gembersaus
503kcal Per persoon
Eiwitten
26g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 125 gram wortel
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 teen knoflook (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de kabeljauw volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  3. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Rasp de wortel en gember. 
  4. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
  5. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de kabeljauwfilet erin. Verdeel de Shanghai paksoi eromheen. Smoor de kabeljauw afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  6. Verwarm intussen de rest van de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de wortel en gember erdoor en voeg 75 ml water toe. Laat 6-8 minuten pruttelen tot een lekkere saus.
  7. Serveer de kabeljauw met Shanghai paksoi, rijst en de gembersaus.

Tip van FitChef

Garneer de kabeljauw met lekker verse dille.