Kabeljauw met Shanghai paksoi & gembersaus
Kabeljauw met Shanghai paksoi & gembersaus
503kcal Per persoon
26g Eiwitten
61g Kh
17g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 krop Shanghai paksoi
- 125 gram wortel
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de kabeljauw volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Rasp de wortel en gember.
- Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de kabeljauwfilet erin. Verdeel de Shanghai paksoi eromheen. Smoor de kabeljauw afgedekt in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm intussen de rest van de olie in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de wortel en gember erdoor en voeg 75 ml water toe. Laat 6-8 minuten pruttelen tot een lekkere saus.
- Serveer de kabeljauw met Shanghai paksoi, rijst en de gembersaus.
Tip van FitChef
Garneer de kabeljauw met lekker verse dille.