Kabeljauw met wortel & komkommer
Kabeljauw met wortel & komkommer
558kcal Per persoon
30g Eiwitten
64g Kh
20g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 70 gram quinoa
- 175 gram wortel
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat afkoelen.
- Snijd de wortel en komkommer julienne. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Doe samen met de quinoa in een kom.
- Wrijf de kabeljauw in met zout en peper. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de vis in de pan. Bak de kabeljauw in 3 minuten per kant gaar.
- Pers de citroen. Meng dit met de andere helft van de olijfolie, mosterd en honing tot een dressing. Meng dit door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoasalade op een (diep) bord en leg de kabeljauw er bovenop.
Tip van FitChef
1. Strooi wat dille of peterselie over de salade.
2. Serveer extra citroen bij de vis.