Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Sportieve quinoa bowl met zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Sportieve quinoa bowl met zalm
753kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
71g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
17g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 1 courgette
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 70 gram quinoa
  • 250 gram sugar snaps
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien.
  2. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne linten.
  3. Wrijf de zalm in met de helft van de olie, peper en zout.
  4. Klop in een kom een dressing van de rest van de olie, een halve eetlepel citroensap, de helft van de ras el hanout en wat peper en zout.
  5. Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Verwarm de grillpan en grill de zalm in 6 minuten gaar met mooie bruine strepen.
  7. Kook de sugarsnaps in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Maak de quinoabowl in een grote kom. Verdeel eerst de courgettelinten over de bodem en maak nu naast elkaar groepjes van de sugarsnaps, quinoa en zalm. Verdeel de dressing over de bowl en strooi er losjes de rest van de ras el hanout over.

Tip van FitChef

Deze quinoabowl is perfect om restjes groenten in te verwerken.