Kabeljauwstoof met bloemkoolrijst, wortel & kikkererwten
Kabeljauwstoof met bloemkoolrijst, wortel & kikkererwten
526kcal Per persoon
31g Eiwitten
33g Kh
30g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 225 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 95 ml kokosmelk
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw ontdooien. Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in zo'n 2 minuten.
- Serveer de kabeljauwstoof met de bloemkoolrijst in een diep bord.
Tip van FitChef
Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.