Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauwstoof met bloemkoolrijst, wortel & kikkererwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauwstoof met bloemkoolrijst, wortel & kikkererwten
526kcal Per persoon
Eiwitten
31g Eiwitten
Kh
33g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 225 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 95 ml kokosmelk
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de kabeljauw ontdooien. Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in zo'n 2 minuten.
  4. Serveer de kabeljauwstoof met de bloemkoolrijst in een diep bord.

Tip van FitChef

Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.