Kalkoentajine met wortel
Kalkoentajine met wortel
673kcal Per persoon
63g Eiwitten
75g Kh
13g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram kalkoenfiletreepjes
- 3 theelepels ras el hanout (6 g)
- 70 gram tomatenpuree
- 70 gram couscous
Deze heerlijke kalkoentajine met wortel is een perfect gerecht om lekker veel groente, eiwitten en vezels binnen te krijgen! Doordat we gebruik maken van kalkoenfiletreepjes is dit heerlijke stoofpotje al in een kwartier klaar.
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in dunne partjes en de wortel in plakjes.
- Verwarm de olie in een tajine en bak de ui en wortel 2-3 minuten tot ze zacht worden. Schep de kalkoenreepjes erdoor en strooi er ras el hanout en wat zout over. Bak 2 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk er daarna 125 ml water bij en smoor de kalkoen en wortel afgedekt in 6-8 minuten zachtjes gaar.
- Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous onder water staat. Laat 4-6 minuten wellen.
- Serveer de couscous met de kalkoentajine.
Benodigdheden:
- Tajine
Tip van FitChef
1. Garneer de kalkoentajine met grofgehakte bladpeterselie.
2. Heb je geen tajine in huis? Gebruik dan een hapjespan met deksel.